Mercedes-Benz 190 E 2.0

Aventura

Poels

Mercedes-Benz 190E 2.0

ik rijd zelf met een oldtimer op gas.

wegenbelating 120 € per jaar ( 9 maanden ) 3 maanden niet

wegens overgangs regeling : december ,januari,februari

mag er niet mee gereden woirden .

oldtimer verzekering is goedkoper .

1 keer in de 2 jaar apk.

dus ja reken maar uit

 

Zet deze kosten onder elkaar dan weet je wat een auto kost

Kijk je naar het aantal km per jaar weet je wat het per km kost.

Je zult zien dat een dure auto veel afschrijving dus waarde vermindering met zich mee brengt.

Koop je een oldtimer heb je waarschijnlijk hoge onderhoudskosten.

Een goedkope nieuwe auto reeds te koop vanaf plusminus € 6500. Heeft weinig afschrijvingskosten over vijfjaar kun je met 150000 km maximaal € 1500 per jaar kwijt zijn

 

Ben je zelf handig met repareren van oude auto’s?

Zo ja: Dan zou je opzoek kunnen gaan naar een oldtimer!

Ben je er niet handig in, en heb je ook geen vriend, of familie die voor jouw reparaties en onderhoud kan plegen, dan zou ik ervan af zien!

Een oldtimer heeft meer zorg en onderhoud nodig, en niet alle onderdelen zijn op voorraad te krijgen!

Anders kun je misschien beter opzoek gaan naar een jongere auto, bv een japanner met G3 gas.

Een suzuki alto op benzine is ook erg goedkoop per km!

1 voordeel van een oldtimer is dat je de prijs die je betaald ook weer makkelijk terugkrijgt mits je hem goed onderhoud.

Nadeel is als je een niet al te best exemplaar op de kop tikt dat je dan rekening moet houden met plaatwerk vervangen, dorpels etc. als je dit zelf kunt dan kun je de prijs behoorlijk laag houden!

Dus de keuze is afhankelijk van jouw kennen en kunnen!

Betrouwbaar en goedkoop autorijden in oldtimer Mercedes type 190.

Comfortabel, goedkoop en betrouwbaar autorijden in een strak gelijnde oldtimer is best mogelijk. De Mercedes type 190 ( Gas ) maakt dit allemaal mogelijk. Door het grote aanbod zijn de aanschafprijzen van zo'n oldtimer zeer redelijk, evenals die van onderdelen.

 

Wie denkt dat een auto uit de jaren '80 een spartaans vervoermiddel is, zonder enige luxe, zal zijn mening moeten herzien. De Mercedes 190 is in veel gevallen uitgerust met zaken als elektrisch schuifdak, elektrisch bedienbare ramen, ABS en incidenteel zelfs met airco; zaken als stuur- en rembekrachtiging waren al jaren voordien standaard bij Mercedes.

 

 

Mede door de invoer van van veel Mercedessen uit het buitenland, met name uit Frankrijk en Duitsland, is er voldoende aanbod om weloverwogen te kunnen kiezen. Bijvoorbeeld de site Gaspedaal.nl heeft op dit moment (mei 2013) een aanbod van ruim 500 stuks Mercedes 190E en Marktplaats.nl zo'n 120 stuks.

De prijzen variëren sterk van rond de € 1000,- tot wel € 10.000,- voor een in perfecte staat verkerende auto met weinig kilometers op de teller. Voor een goede Mercedes 190E met een gemiddeld aantal kilometers hoeft u in principe niet meer te betalen dan zo'n € 3000,- en dan heeft u een auto die garant staat voor nog vele jaren rijplezier. Met name de uit Frankrijk geïmporteerde exemplaren zijn vaak qua uiterlijk en technische toestand zeer goed.

 

Een groot voordeel van het bezit van een Mercedes oldtimer is, dat er van alle types voldoende en goed betaalbare onderdelen te verkrijgen zijn bij landelijk vele adressen

 

Je auto kosten bestaan uit:

 • Afschrijving (waarde vermindering )
 • Onderhoud

 • Verzekeringen

 

 • Wegenbelasting
 • Benzine / Gas / Waterstof / diesel

Oldtimer rijden

 • Mercedes is hét merk bij uitstek, dat al in de jaren '70 auto's op de markt bracht, die technisch gezien jaren voorsprong hadden op de concurrentie en uitmuntten in betrouwbaarheid voor wat betreft het technische gedeelte. Met name de types W 114/ 115 ( 1968 - 1976 ) en W123 ( 1976 - 1986 ) zijn echte kilometervreters en worden nog over de hele wereld nog veel op de wegen gezien. Veel van die exemplaren hebben almeer dan miljoen kilometers gereden zonder al te grote problemen. motorisch haast onverslijtbaar en daarnaast het meest economisch in het gebruik.
 • In 1982 werd de Mercedes type 190 gelanceerd, een wat kleinere versie dan de voorgangers, uitgerust met een benzinemotor ( 1.8, 2.0 en 2.3 ltr. ) of een dieselmotor ( 2.0 en 2.5 ltr. ). De Mercedes 190 voorzag duidelijk in een behoefte, gelet op de grote populariteit en de indrukwekkende verkoopcijfers wereldwijd..
 • Met name de dieselversies munten uit in betrouwbaarheid en zuinigheid. Daarnaast is het ook nog eens een feest om in een dergelijke Mercedes te rijden vanwege aspecten als comfort, wegligging en passieve veiligheid
 • De regels voor de vrijstelling van wegenbelasting zijn vrij recent aangepast en dit betekent, in het kader van de 25-jaar regeling, dat een in het jaar 2012 gekochte oldtimer van 1986 belastingvrij blijft.
 • Voor oldtimers van 1987 tot 1991 is een overgangsregeling van kracht, waarbij een brandstoftoeslag betaald moet worden.
 • eenmalige motorrijtuigenbelasting € 120,00 per jaar.
 • Voor een oldtimer van 1991 en later is een termijn van 30 jaar van toepassing, dus bijv. een oldtimer van 1992 wordt pas in 2022 vrijgesteld van wegenbelasting.

Monteur : Gespecialiseerd is in oldtimers.

Gegevens komen nog op site.

in overleg: Aan huis Reparatie of Bedrijfspand.

Copyright 2012 © All Rights Reserved